Agrarisch

Uw agrarisch vastgoed verkopen met de juiste marketingstrategie en tegen de beste verkoopprijs!

Nieuw in de verkoop:

Ruim 2 hectare grasland ter hoogte van de Bovenkerkseweg te Stolwijk.

Ruim 2 hectare grasland ter hoogte van de Bovenkerkseweg te Stolwijk.

Namens onze opdrachtgever bieden wij een aantal percelen grasland met bijbehorend water aan. De percelen grasland zijn gelegen nabij de dorpskern van Stolwijk en hebben een totale kadastrale oppervlakte van 2.02.95 ha. (20.295 m²).

De percelen hebben als grondslag voornamelijk veengrond en een redelijke droogteligging. De percelen zijn niet gedraineerd en bereikbaar vanaf de openbare weg (Bovenkerkseweg) middels een goed toegankelijke dam.

De percelen zullen (onder het voorbehoud van recht van gunning door verkoper) worden verkocht middels een inschrijving, zodoende is het mogelijk om tot 1 mei 2024 (12.00 uur) per email een bod uit te brengen bij de verkopende makelaar.

Neem gerust contact op met Businesskans Bedrijfshuisvesting voor meer informatie en/ of het aanvragen van een inschrijfformulier. Het versturen van een inschrijfformulier kan per email naar info@businesskans.nl.

Bespaar duizenden euro’s op makelaarskosten met onze werkwijze.

Tijden veranderen en veel zaken worden nu (deels) online geregeld. Dat zien we ook in de agrarische makelaardij terug. Daarom spelen wij als makelaarskantoor in op een veranderende markt waarbij we een succesvolle wijze van verkopen hebben ontwikkeld. Persoonlijke begeleiding geïntegreerd met de moderne digitale oplossingen die er zijn.

Wij weten uw onroerend goed succesvol te verkopen door een verkoop bij inschrijving.

Door onze specifieke werkwijze kunnen wij daarom ook veel goedkoper werken. Dit kunt u terugzien in onze scherpe verkooptarieven.

Uw makelaar:

“Bespaar duizenden euro’s op makelaarskosten met onze werkwijze.”

Stappenplan

Wat u kunt verwachten:

  • Uitgebreide verkoop brochure
  • Dronebeelden
  • Online plaatsing
  • Op maat gemaakte marketingstrategie
  • Fysieke borden

Uw vastgoed…

de beste prijs!

 Onze verkooptarieven:

  • Cultuurgronden: € 850,- per hectare (vanaf 5 hectare)
  • Agrarisch bedrijf: op basis van offerte (doorgaans 1 – 1,25%courtage).

Uw makelaar:

“Arnoud de Jong is opgegroeid als boerenzoon en kent uw belangen bij de verkoop als geen ander. Wij weten hoe we u bij de verkoop kunnen ondersteunen.”

Wat is verkoop bij inschrijving?

Verkoop bij inschrijving werkt in essentie heel simpel: binnen een door u als verkoper bepaalde termijn mag iedere gegadigde eenmalig een eindbod uitbrengen op uw eigendom. Dat betekent dat er geen sprake is van onderhandelingen, zoals in een regulier verkooptraject. Doordat wij een op maat gemaakte marketingstrategie voor uw eigendom neerzetten en gebruik maken van ons brede netwerk, weten wij altijd de juiste potentiële kopers te benaderen. Hierdoor zorgen wij altijd voor een succesvolle verkoop met de hoogst mogelijke opbrengst.

Zij gingen u al voor:

Veelgestelde vragen

De gemiddelde prijs van grasland lag in Nederland in 2022 tussen de €6,00 en ruim €8,00 per vierkante meter. Dit betekent een prijs van €60.000,- tot ruim €80.000,- per hectare. De hoogste prijs voor grasland werd betaald in Flevoland, Noord-Holland, Limburg en het westen van Zuid-Holland.

De verkoopprijs van grasland is afhankelijk van de ligging, de hoeveelheid omliggend water, de ontsluiting, de hoogte- en breedteligging, de type grond, drainage en overige factoren. Daarnaast mag er op grasland niet gebouwd worden, anders zou de vierkante meterprijs een stuk hoger zijn.

Het is bij de verkoop van grasland altijd verstandig een makelaar in te schakelen. Hierdoor wordt een gedegen advies gegeven over de waarde van uw grond en komt u niet voor verrassingen te staan.

De gemiddelde prijs van akkerbouwland lag in Nederland in 2022 tussen de €7,50 en ruim €9,50 per vierkante meter. Dit betekent een prijs van €75.000,- tot ruim €95.000,- per hectare. De hoogste prijs voor akkerbouwland werd betaald in Flevoland en het noorden van Noord-Holland.

De verkoopprijs van akkerbouwland is afhankelijk van de ligging, de hoeveelheid omliggend water, de ontsluiting, de hoogte- en breedteligging, de type grond, drainage en overige factoren. Daarnaast mag er op akkerbouwland niet gebouwd worden, anders zou de vierkante meterprijs een stuk hoger zijn.

Het is bij de verkoop van akkerbouwland altijd verstandig een makelaar in te schakelen. Hierdoor wordt een gedegen advies gegeven over de waarde van uw grond en komt u niet voor verrassingen te staan.

De pachtprijs van landbouwgrond loopt erg uiteen van ca. €250,- per hectare tot €1.500,- per hectare. Deze pachtprijs is sterk afhankelijk van de doelmatigheid van de te gebruiken grond. Doorgaans betaalt men de laagste pachtrijs voor akkerbouwgrond en een hogere pachtprijs voor melkvee. Naast de doelmatigheid van de grond, is ook de gesteldheid van de grond zeer van belang bij de overeen te komen pachtprijs. Men betaalt voor goed onderhouden grond een betere prijs dan voor grond waar eerst herstelwerkzaamheden plaats dienen te vinden.

Daarnaast is de pachtprijs afhankelijk van de ligging, de hoeveelheid omliggend water, de ontsluiting, de hoogte- en breedteligging, de type grond, drainage en overige factoren.

Bent u benieuwd wat u kunt rekenen voor de pacht van uw grond? Wij kunnen u altijd bijstaan in advies en kunnen voor u een pachtovereenkomst opstellen en indienen bij de Grondkamer. Hierdoor komen beide partijen niet voor verrassingen te staan.

Verkoop bij inschrijving werkt in essentie heel simpel: binnen een door u als verkoper bepaalde termijn mag iedere gegadigde eenmalig een eindbod uitbrengen op uw eigendom. Dat betekent dat er geen sprake is van onderhandelingen, zoals in een regulier verkooptraject.

Doordat wij een op maat gemaakte marketingstrategie voor uw eigendom neerzetten en gebruik maken van ons brede netwerk, weten wij altijd de juiste potentiële kopers te benaderen. Hierdoor zorgen wij altijd voor een succesvolle verkoop met de hoogst mogelijke opbrengst.

Drainage is een systeem waarbij (grond)water afgevoerd wordt. We onderscheiden horizontale drainage via buizen en verticale drainage via een diep gat in de grond middels buizen of echte zandpalen. Verbetering in de afvoer van water is te realiseren door de aanleg van drainage.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Een aanvraag is altijd vrijblijvend en kosteloos.
× Hoe kan ik u helpen?