Ontwikkeling

Wij hebben de kennis en ervaring in huis om mee te denken over ontwikkelingen, herbestemmingen en transformaties.

Wij geven richting aan uw ontwikkelwensen

Met onze kennis en ervaring geven wij richting aan uw ontwikkelwensen. Bent u in het bezit van een pand of perceel grond of heeft u iets op het oog waar u (ontwikkel)mogelijkheden ziet, zonder zelf direct kennis te hebben van ontwikkelingen, neem gerust contact met ons op! Wij hebben de kennis en ervaring in huis om mee te denken over ontwikkelingen, herbestemmingen en transformaties. Wij zullen uw vragen hierover met uiterste discretie behandelen.

Uw makelaar:

“Wij zijn uw eerste aanspreekpunt en kunnen u op weg helpen bij uw ontwikkelideeën.”

Altijd een professioneel team aan uw zijde

Met een jong en gedreven team zetten wij ons dagelijks in voor onze opdrachtgevers. Samen ontwikkelen wij de beste strategie, garanderen wij de beste online vindbaarheid en zorgen wij ervoor dat alles goed geregeld wordt.

Veelgestelde vragen

Als makelaar hebben wij kennis van de markt en hebben wij contacten met alle benodigde partijen gedurende een ontwikkelproject. Wij kennen de gemeente, architecten en ontwikkelaars en kunnen voor u de ideale bemiddelaar zijn tussen deze partijen. Door onze jarenlange ervaring binnen deze markt, kunnen wij u op weg helpen met onze kijk op uw vastgoed of perceel.

Koopt u een bedrijfspand, dan geldt er een tarief van 8% aan overdrachtsbelasting. Er gelden hierbij geen kosten van overdrachtsbelasting voor de verkoper. Per 1 januari 2023 zal de overdrachtsbelasting gaan stijgen van 8% naar 10,1%. Wanneer er BTW wordt betaald bij de overdracht is er in beginsel geen overdrachtsbelasting verschuldigd, echter is het altijd verstandig om een financieel adviseur in te schakelen.

De hoofdregel is dat de verkoop van onroerende zaken is vrijgesteld van btw. Uitzonderingen hierop zijn nieuwe onroerende zaken tot 2 jaren na eerste ingebruikname en de levering van zogenoemde bouwterreinen. Deze categorie onroerende zaken zijn van rechtswege belast met btw. Als u btw heeft betaald bij de aankoop, kan het voordelig zijn te kiezen voor verkoop met btw.

Sinds 2015 is het verplicht om bij de verkoop of verhuur van bedrijfspanden een geldig energielabel te overhandigen aan de koper of de huurder.
Dit geldt voor gebouwen met de volgende gebruiksfuncties:

  • Kantoor
  • Scholen en universiteiten
  • Publieke functies, zoals bibliotheken, stadhuizen, vergadercentra
  • Gezondheidszorg, zoals ziekenhuizen, verpleeghuizen, verzorgingshuizen
  • Horeca en logies, zoals hotels, pensions, cafés, restaurants
  • Sport, zoals sporthallen, stadions, zwembaden
  • Winkels

Het energielabel is maximaal 10 jaar geldig. Voor kantoorgebouwen van minstens 100 m2 geldt per 1 januari 2023 dat het pand minstens voorzien moet zijn van energielabel C.

Wanneer uw bedrijfspand meer geld oplevert dan de kosten en schulden die u heeft gemaakt voor het object, is het verschil uw boekwinst. Dus wanneer u het pand verkoopt voor €400.000,-, waar u €200.000,- voor hebt betaald en €100.000,- aan kosten hebt gemaakt voor bijvoorbeeld het verbouwen of ontwikkelen van het object. In dit geval is de boekwinst €100.000,-.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Een aanvraag is altijd vrijblijvend en kosteloos.

× Hoe kan ik u helpen?