Taxatie

Altijd binnen 1 werkdag een afspraak ingepland.

Businesskans taxatie: Snel. Vakkundig. Voordelig.

Heeft u een taxatierapport nodig? Wij taxeren altijd op korte termijn en u kunt voor elk soort bedrijfsmatig vastgoed bij ons terecht: bedrijfspanden, winkels, kantoren, restaurants en bedrijfswoningen, zowel groot als klein.

 • Altijd binnen 1 werkdag een afspraak ingepland
 • Kennis van beëdigde taxateurs
 • Ervaring sinds 1999
 • Snel, vakkundig en tegen gunstige tarieven

Voor verschillende bedrijfsdoeleinden kan een bedrijfsmatige taxatie van belang zijn: (her)financiering, aan- of verkoop, fiscale doeleinden, het vaststellen van de economische markthuur of gewoon omdat u nieuwsgierig bent naar de waarde.

De taxateurs van Businesskans Bedrijfshuisvesting zijn NVM makelaars, aangesloten bij de vakgroep bedrijfsmatig vastgoed en bij het NRVT. Het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs) bewaakt en waarborgt de kwaliteit en vakbekwaamheid van Register-Taxateurs. Wij werken conform de gedrags- en beroepsregels en Europese en Internationale taxatiestandaarden. Het tarief voor een gevalideerd taxatierapport is afhankelijk van het doel, de grootte en complexiteit van het object. Wij verstrekken u graag een vrijblijvende offerte.

Wilt u een taxatie laten uitvoeren of meer informatie? Vul dan onderstaand contactformulier in of bel ons even op.

Offerte aanvragen

De prijs voor een taxatie is op aanvraag

Vul het contactformulier in en ontvang spoedig een vrijblijvende offerte van ons.

Altijd een professioneel team aan uw zijde

Met een jong en gedreven team zetten wij ons dagelijks in voor onze opdrachtgevers. Samen ontwikkelen wij de beste strategie, garanderen wij de beste online vindbaarheid en zorgen wij ervoor dat alles goed geregeld wordt.

Veelgestelde vragen

De taxatie van commercieel vastgoed wordt vaak gebaseerd op de huurwaarde van een pand. Huuropbrengsten komen namelijk ten goede aan de eigenaar van het pand, wel moet hierbij rekening worden gehouden met de bijkomstige exploitatiekosten.

Om de waarde van bedrijfsmatig vastgoed te taxeren, wordt er naar verscheidene aspecten gekeken. Zo wordt de oppervlakte en hoogte opgemeten, het bouwjaar achterhaald, de staat/onderhoud van het object (bijvoorbeeld of het dak aan vervanging toe is), de ligging en bereikbaarheid van het object, de bouwaard en het energielabel bekeken. Maar er wordt ook gekeken of er zakelijke rechten of erfdienstbaarheden op het perceel zijn gevestigd en hoe het is gesteld met de bodemkwaliteit.

Het uitvoeren van een taxatie kan voor verschillende doeleinden van belang zijn, bijvoorbeeld:

 • (Her)financiering;
 • Aan- of verkoop;
 • Jaarverslaglegging;
 • Second Opinion;
 • Nalatenschap;
 • Vaststellen markthuur;
 • Fiscale doeleinden;
 • Waarde indicatie.

Wilt u weten of u een taxatie nodig heeft, neem dan gerust contact op. Wij helpen u verder!

In het bestemmingsplan kan de bestemming “Waarde – Archeologie” voorkomen. Dit houdt in dat er mogelijkerwijs archeologische vondsten aangetroffen kunnen worden op uw perceel. Wanneer er grondverzet ten aanzien van bijvoorbeeld het aanleggen van een fundering plaats dient te vinden, dient er eerst grondonderzoek (of een bureaustudie) verricht te worden naar de trefkans van archeologische vondsten.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Een aanvraag is altijd vrijblijvend en kosteloos.
× Hoe kan ik u helpen?