Hoe duurzaam is jouw website?

4 oktober 2023

De webhosting van een website, geschiedt doorgaans door een externe partij. Maar gaat dit op een duurzame manier? En wordt jouw website op een duurzame manier gehost? Dat vind je hier.

Websites worden gehost in enorme serverruimtes, zogeheten datacenters, fysieke locaties waar organisaties hun data bewaren. Voorbeelden van deze datacenters zijn van Microsoft en Google in de Wieringermeer. Deze serverruimtes gebruiken een enorme hoeveelheid stroom om websites draaiende te houden. Daarnaast is er veel afvoer en koeling nodig om te zorgen dat de servers niet oververhit raken.

Een voorbeeld: Het geschrapte datacenter van Facebook in Zeewolde zou net zoveel energie gaan verbruiken als 460.000 huishoudens.

Deze serverruimtes kunnen draaien op zogeheten groene energie. Maar wordt jouw website wel gehost op duurzame energie? Dat kun je opzoeken via deze link: https://www.thegreenwebfoundation.org/green-web-check/

De website van Businesskans wordt bijvoorbeeld duurzaam gehost, maar die van Amazon niet.

Businesskans Bedrijfshuisvesting

Bedrijfsmatig vastgoed verkopen en verhuren al vanaf € 950,-

Meer blogs lezen

Wel of niet kiezen voor btw-belaste verhuur?

De verhuur van een bedrijfspand is vrijgesteld van BTW, toch kiezen veel verhuurders voor een btw-belaste verhuur.

‘Grondhonger’ leidt tot forse prijsstijgingen van landbouwgrond

Uit nieuwe cijfers van makelaarsvereniging NVM blijkt dat de gemiddelde prijs van een hectare landbouwgrond in 2023 op bijna €80.000 lag.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Een aanvraag is altijd vrijblijvend en kosteloos.
× Hoe kan ik u helpen?