Welke platforms gebruikt een makelaar?

27 september 2023

Ben je als makelaar in opleiding of ben je gewoon nieuwsgierig wat een makelaar zoal doet op een dag? Weten waar een makelaar de informatie vandaan haalt en welke informatie wordt gebruikt, is altijd fijn om te weten! Lees onderstaand onze meest gebruikte websites, apps en platforms én wat je hiermee kunt.

1. Funda

De eerste – en meest bekende – website is natuurlijk Funda. Op Funda wordt het aanbod van koop- en huurhuizen, nieuwbouwprojecten en recreatiewoningen geplaatst. Daarnaast wordt het bedrijfsmatig vastgoed geplaatst op Funda in Business, zo blijft het aanbod overzichtelijk en kruisen de verschillende doelgroepen niet direct elkaars wegen tijdens hun zoektocht. Op Funda in Business kun je al het aanbod van kantoren, winkels, bedrijfshallen, horeca, bouwgrond, agrarisch aanbod en beleggingsobjecten vinden.

Wist je dat het niet mogelijk is zelf aanbod van woningen of bedrijfsmatig vastgoed te plaatsen op Funda (in business)? Het is enkel mogelijk om hierop te adverteren als NVM makelaar. Er gelden dan ook strenge gedrags- en gebruiksregels voor adverteren op Funda (in Business).

2. Bedrijfspand.com

Om een zo groot mogelijk bereik voor ons aanbod te realiseren, adverteren wij onze bedrijfspanden – naast Funda in Business – ook op bedrijfspand.com. Op dit platform zijn dagelijks duizenden zoekers te vinden, waardoor meer potentiële kopers of huurders ons aanbod tegenkomen.

3. Kadaster

Het Kadaster registreert van al het vastgoed (grond en gebouwen) in Nederland wie welke rechten heeft. Hierdoor kunnen makelaars (tegen betaling) inzien wiens eigendom een onroerend goed heeft, wat de koopprijs hiervoor is geweest en welke opstalrechten, erfdienstbaarheden, of bijzondere kwalitatieve rechten en verplichtingen er op een perceel zijn gevestigd.

4. Realworks

Sinds 2004 is Realworks het eerste online CRM voor makelaars in Nederland. Hierdoor gebruiken dan ook de meeste makelaars dit CRM pakket. Op dit platform worden mails beantwoord, agenda’s bijgehouden, projecten aangemaakt, referentieobjecten (voor bijvoorbeeld taxaties) opgezocht en waardevolle informatie wordt opgeslagen.

5. NVM

Als lid van de Nederlandse Vereniging voor Makelaars (NVM), wordt veel gebruik gemaakt van de informatie die wordt verstrekt op de website van het NVM. Hier kan gebruik gemaakt worden van interessante artikelen van (vastgoed-)deskundigen. Maar ook voor standaard formats van koop- en huurovereenkomsten, taxatierapporten en andere juridische informatie, kunnen makelaars hier terecht. Daarnaast is er zeer veel waardevolle informatie beschikbaar, zoals een referentiemodule, prijsontwikkeling van woningen en algemene geografische informatie.

6. Floorplanner

Met Floorplanner kun je eenvoudig interactieve plattegronden tekenen en online publiceren. Over het algemeen maken makelaars gebruik van de expertise van externe bedrijven voor het maken van plattegronden en fotografie. Echter in sommige gevallen wordt ervoor gekozen om zelf plattegronden te maken, om zo de kosten voor de klant lager te houden.

7. Kamer van Koophandel

KVK biedt informatie, voorlichting en ondersteuning aan ondernemers bij de belangrijke thema’s op ondernemersgebied. Als makelaar gebruiken wij voornamelijk de uittreksels van de KvK, om bedrijfsinformatie te vinden wanneer dit bruikbaar is voor een koop- of huurovereenkomst.

8. Planviewer en Ruimtelijke Plannen

Benieuwd welke bestemming er op een perceel rust? Op de website van Planviewer en Ruimtelijke Plannen, kunt u terecht voor de bestemming die rust op een perceel en welke bebouwingsmogelijkheden hier gelden. Het is van belang dit te weten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan bij (ver-)bouwplannen. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met de gemeente om vragen over bestemmingsplannen de stellen.

9. Bodemloket

Via het Bodemloket krijg je inzicht in de – bij de overheid bekende – gegevens van de bodem van een bepaald perceel. Wanneer er (kans op) verontreiniging aanwezig is, is het van belang dat de bodem gesaneerd wordt en dit brengt kosten met zich mee. Ook kun je zien waar vroeger (bedrijfs-)activiteiten hebben plaatsgevonden die extra aandacht verdienen omdat ze de bodemkwaliteit beïnvloed kunnen hebben.

10. Docusign

Een handige tool om koop- en huurovereenkomsten te tekenen, is Docusign. Middels deze website, is het mogelijk om digitaal een handtekening te zetten onder een overeenkomst. Hiermee kun je veel tijd besparen!

11. Handelzeker

Bij verhuur van onroerend goed, wordt ervanuit gegaan dat de huurder te vertrouwen is. Met de Handelzeker database controleer je eenvoudig of een persoon een politiek prominent persoon is, op een van de internationale sanctielijsten staat, of negatief in de media is geweest. Dit onderzoek is te verrichten middels een enkele zoekopdracht, waarbij een CDD onderzoek niet meer van belang is.

12. Canva

Canva heeft duizenden templates beschikbaar met een innovatieve design tool om prachtige designs te maken. Je kunt draaien, schalen en alle elementen van een design aanpassen. Het is eveneens mogelijk je eigen logo te uploaden om het design aan te laten sluiten bij je eigen huisstijl. Ideaal dus voor sociale media uitingen, het bewerken van foto’s van onroerend goed of bijvoorbeeld het maken van de hoofdafbeelding van deze blog!

Businesskans Bedrijfshuisvesting

Bedrijfsmatig vastgoed verkopen en verhuren al vanaf € 950,-

Meer blogs lezen

Wel of niet kiezen voor btw-belaste verhuur?

De verhuur van een bedrijfspand is vrijgesteld van BTW, toch kiezen veel verhuurders voor een btw-belaste verhuur.

‘Grondhonger’ leidt tot forse prijsstijgingen van landbouwgrond

Uit nieuwe cijfers van makelaarsvereniging NVM blijkt dat de gemiddelde prijs van een hectare landbouwgrond in 2023 op bijna €80.000 lag.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Een aanvraag is altijd vrijblijvend en kosteloos.
× Hoe kan ik u helpen?