10 leuke vastgoed podcast tips

18 september 2023

Podcasts zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de sociale media. En ook over vastgoed zijn er diverse podcasts, die zeer populair én informatief zijn. Vind hier 10 leuke podcast tips!

1. Hou Je Vastgoed

In Hou Je Vastgoed nemen Sander Schimmelpenninck en Maarten de Gruyter tweewekelijks de wereld van het vastgoed door met telkens een nieuwe gast. Vastgoed is niet alleen een interessante belegging, maar ook beeldbepalend en de big divider tussen de rijken en de armen. Verwacht dus niet alleen vastgoedmannen, maar ook politici en architecten.

2. Beleggen en Verhuren Podcast met vastgoed specialist drs. Esther Dekker

In deze podcast neemt drs. Esther Dekker je wekelijks mee in de wereld van vastgoedbeleggingen. Laat je inspireren door andere vastgoedbeleggers die vertellen over hun ervaringen of verdiep je kennis met de tips en trucs uit de blog serie van Esther. Elke week deelt Esther haar vastgoedkennis door een onderwerp te behandelen uit haar blogserie of door experts aan het woord te laten. Onderwerpen gaan altijd over het investeren in, of verhuren en beheren van vastgoed.

3. Dé vastgoedpodcast

Ga je vastgoed (ver)kopen of (ver)huren? Dan is Dé Vastgoedpodcast echt iets voor jou. In elke aflevering deelt een expert van Dewaele Vastgoed zijn of haar kennis over de markt. Hierin worden alle tips & tricks over kopen, verkopen, huren en verhuren gegeven.

4. Vastgoed Gezocht | BNR

Maarten Bouwhuis en Maarten de Gruyter duiken in de wereld van het vastgoed. Van een tweede huis als investering tot en met de financiering van je bedrijfshal en de toekomst van kantoorpanden.

5. De techniek achter het Rijksvastgoed

Het Rijksvastgoedbedrijf is de vastgoedorganisatie van en voor het Rijk. In deze podcast krijg je een inkijk in het beheer en de instandhouding van de grootste en meest diverse vastgoedportefeuille van Nederland.

6. De Vastgoedshow

De podcast voor beginnende en ervaren vastgoedinvesteerders. Hierin wordt gesproken over investeren in het buitenland, regelgeving, rendement, recreatief vastgoed, voorspellingen, trends en ontwikkelingen.

7. Het Geld en de Stenen

Financiering van vastgoed is niet altijd eenvoudig, en voor investeerders is het lastig rendement te maken. Maar het kan wel. In deze podcast gaat Tom Jessen in gesprek met ondernemers, vastgoedbeleggers en investeerders over hoe zij vastgoed financieren.

8. Onroerend Goede Gasten

De podcast over vastgoed, duurzaamheid en digitalisering. In deze podcast staan groen, duurzaamheid, ontwikkeling en digitalisering centraal.

9. VBO Vastgoed Podcast

Boeiende gesprekken met inspirerende mensen uit de markt. Iedere twee weken wordt een actueel onderwerp, zoals de stikstofcrisis, de controversiële uitspraak ‘bouwen, bouwen, bouwen’, juridische valkuilen in de verhuurmarkt en herstructurering van de binnenstad, besproken over vastgoed.

10. Beurstalk

Beurs Talk is dé podcast over beleggen, wekelijks gepresenteerd door Rob Jansen, oud BNR beurs presentator. Voor de belegger die verstandig, dus gespreid en voor de langere termijn belegt, is er Beurs Talk. Elke week delen twee experts hun visie op de financiële markten, de economie, en wat dat betekent voor beleggers. In Beurs Talk hoor je welke aandelen, obligaties, ETF’s en vastgoedfondsen aantrekkelijk zijn en welke je juist moet mijden.

Businesskans Bedrijfshuisvesting

Bedrijfsmatig vastgoed verkopen en verhuren al vanaf € 950,-

Meer blogs lezen

Wel of niet kiezen voor btw-belaste verhuur?

De verhuur van een bedrijfspand is vrijgesteld van BTW, toch kiezen veel verhuurders voor een btw-belaste verhuur.

‘Grondhonger’ leidt tot forse prijsstijgingen van landbouwgrond

Uit nieuwe cijfers van makelaarsvereniging NVM blijkt dat de gemiddelde prijs van een hectare landbouwgrond in 2023 op bijna €80.000 lag.

Mijn huurder betaalt niet, wat nu?

Heeft jouw huurder een betalingsachterstand? Lees hier wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat de huurder toch betaalt.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Een aanvraag is altijd vrijblijvend en kosteloos.
× Hoe kan ik u helpen?