Waarom een blog in de makelaardij?

18 september 2023

Bloggen? “Lezen mensen dat dan?”, “Als makelaar is het toch veel belangrijker om nieuwe klanten te werven?”. Logische vragen over een blog. Een blog schrijven kost namelijk veel tijd en tijd is kostbaar. Toch is het schrijven van een blog een meerwaarde op een website. Óók in de makelaardij. 5 redenen waarom.

1. Makkelijke manier van extra informatie op de website

Een website in de makelaardij wordt vaak eenmalig gemaakt, waarna er soms jarenlang geen nieuwe informatie meer op komt. Behalve het aanbod aan onroerend goed. Hierdoor verstoft een website en maakt het geen gebruik van de kansen die er zijn. Er zijn namelijk heel veel vragen binnen de makelaardij, waar klanten juist in een blog bij geholpen kunnen worden.

Door het plaatsen van nieuwe blogs, wordt de website continu voorzien van nieuwe informatie en blijft de website up to date.

2. Laat met blogs zien dat je verstand van zaken hebt

Door het plaatsen van blogs kun je zowel inhaken op luchtige onderwerpen, als op ingewikkelde onderwerpen. Door het plaatsen van relevante onderzoeken over vastgoed, zoals trends, ontwikkelingen, verwachtingen en informatie, kun je laten zien dat je kennis van zaken hebt. Een goede uitstraling naar potentiële klanten!

3. Extra bezoekers naar de website

Zoekmachines hechten veel waarde aan relevante informatie, informatie die up-to-date is en informatie die uniek is. Een blog is hét medium om relevante, up-to-date en unieke informatie te plaatsen. Bovendien is iedere blogpagina binnen je website weer een extra mogelijkheid voor bezoekers om op te landen. Als je deze goed invult met relevante informatie kan het aantal bezoekers via bijvoorbeeld Google stevig toenemen.

4. Bloggen zorgt voor meer klanten

Doordat er meer bezoekers naar de website worden getrokken middels het plaatsen van blogs, gaan bezoekers ongemerkt de rest van de website verkennen. Wanneer de website op de juiste manier is ingericht, zorgt dit voor meer interactie met klanten en worden er meer klanten aangetrokken.

5. Meer informatie in één keer kwijt

Een blog is vaak langer dan een reguliere pagina op een website. Er wordt namelijk naar meerdere pagina’s verwezen vanuit 1 pagina. Hier kunnen langere teksten staan, die mensen zelf hebben opgezocht. Zodoende kun je in dit bericht meer informatie kwijt en houd je mensen dus ook langer op jouw website.

Businesskans Bedrijfshuisvesting

Bedrijfsmatig vastgoed verkopen en verhuren al vanaf € 950,-

Meer blogs lezen

Wel of niet kiezen voor btw-belaste verhuur?

De verhuur van een bedrijfspand is vrijgesteld van BTW, toch kiezen veel verhuurders voor een btw-belaste verhuur.

‘Grondhonger’ leidt tot forse prijsstijgingen van landbouwgrond

Uit nieuwe cijfers van makelaarsvereniging NVM blijkt dat de gemiddelde prijs van een hectare landbouwgrond in 2023 op bijna €80.000 lag.

Mijn huurder betaalt niet, wat nu?

Heeft jouw huurder een betalingsachterstand? Lees hier wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat de huurder toch betaalt.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Een aanvraag is altijd vrijblijvend en kosteloos.
× Hoe kan ik u helpen?